Sunday, October 14, 2018

Imi este comod sa folosesc cuptorul cu microunde


Traim intr-o perioada in care ne dorim sa efectuam orice activitate in cel mai scurt timp, astfel incat sa trecem la urmatoarea si tot asa. Din acest motiv tindem sa renuntam la calitatea unor produse sau servicii, chiar si atunci cand vine vorba de mancare, ceea ce se poate dovedi a fi o adevarata problema. De exemplu, cuptoarele cu microunde nu reprezinta o nouatate, fiind folosite in intreaga lume inca din anii ’70, insa in Romania au devenit mai accesibile ceva mai tarziu cand se gaseau in cele mai multe case, in special in cele din mediul urban. Simplu si usor, oricine isi doreste sa pregateasca o masa in cel mai scurt timp, insa conteaza si calitatea acesteia, iar gatitul la microunde s-a dovedit a fi nociv.

Au fost efectuate mai multe studii in acest sens si cu toate ca este comod sa scoti un produs de la congelator si dupa trei minute de incalzire la microunde sa poata fi consumat, nu este sanatos si exista mai multe motive in acest sens. In primul rand, gatitul la microunde duce la alterarea nutrientilor alimentelor, astfel ca oricat de sanatoasa este mancarea pe care ai pregatit-o, aceasta nu va mai avea acelasi efect.

In al doilea rand, vitamina B12 este necesara organismului nostru, insa efectele sale sunt eliminate instant ce mancarea este incalzita la cuptorul cu microunde, fie ca vorbim de diferite tipuri de carne de vita sau porc, dar si laptele este in aceeasi situatie. Asadar, aceasta vitamina devine inactiva si trebuie gasite alte surse din care sa fie procurata, ceea ce poate fi o problema.

Mai mult, atunci cand invelesi mancarea intr-o folie de plastic si o incalzesti la microunde sunt create substante cancerigene, iar in acest sens sunt efecutate o multime de studii si s-a descoperit faptul ca produsele special concepute pentru a fi gatite la microunde se dovedesc a fi foarte nocive. Alte efecte descoperite in urma unui studiu elvetian arata ca pot aparea schimbari la nivelul sangelui in cazul celor care consuma lapte sau legume incalzite la microunde, iar numarul celulelor rosii a scazut, pe cand a crescut numarul celor albe si valorile colesterolului.

Nu in ultimul rand, microundele pot produce diferite efecte in corp din cauza frecventei radiatei folosite, de 2.4 GHz, iar printre acestea se numara si schimbarea ritmului cardiac, astfel ca cei care se confrunta cu probleme din acest punct de vedere, trebuie sa aiba in vedere si daca consuma alimente preparate la microunde, pentru ca sansele sunt mari.

In concluzie se poate spune ca gatitul la microunde este nociv si cu toate ca aceasta a fost considerata o inventie revolutionara la vremea sa, intre timp a inceput sa fie omisa din casele oamenilor din intreaga lume.

1 comment:

  1. Îți poți conduce blogul pe instagram. Pentru a-ți promova pagina, ar trebui să Cumpără Urmăritori Instagram

    ReplyDelete