Monday, May 25, 2015

ANALIZA AERIANA AGRICOLA

Romania starneste invidie in toata Europa datorita solului fertil pe care il poseda. Avem potentialul de a devenii lideri europeni in productii agricole, numai ca suntem inapoiati tehnologic, lipsiti de o viziune pentru viitor. Chiar asa Romania ramane in top 10 producatori agricoli in Europa. Cu totii stim ca e nevoie de investitii cand vorbim de sectorul agricol romanesc, dar hai sa va spun cum putem avea o recolta mai buna cu o investitie minima.

Este vorba de analiza aeriana agricola oferita in premiera in Romania de catre SensoMap o firma romaneasca aflata la inceput de drum, a debutat pe piata romaneasca de profil de la inceputul anului 2014. In numai un an a reusit sa se impuna pe piata, datorita rezultatelor exceptionale pe care le-a inregistrat in sectrorul agricol. Printre principalele beneficii enumeram : un consum redus de insecticid (cu 15% mai putin) , consum redus de fertilizant (20%) si nu in ultimul rand un consum cu 25% mai mic de apa. Toate acestea neinfluentand in vreun mod negativ productia/hectar. Asadar costurile de productie au fost diminuate in timp ce productia nu a fost afectata.

Datorita analizei aeriene cu drone oferite de SensoMap putem spune ca agricultura ecologica va cunoaste noi orizonturi in Romania.

No comments:

Post a Comment