Friday, May 22, 2015

Ce sunt camerele spion si cum functioneaza



O camera spion reprezinta un dispozitiv capabil sa inregistreze imagini fara a se face observat de catre ceilalti, fiind deghizat in obiecte obisnuite si mici precum ceasuri, rujuri, stickuri USB, pixuri, flori etc. Aceste obiecte functioneaza normal, doar ca beneficiaza si de o camera video de mici dimensiuni. Cu alte cuvinte, un pix care va scrie, un stick USB care va functiona, un ceas ce va arata intotdeauna ora exacta, sunt obiecte obisnuite, insa au in componenta si o camera video foarte mica, astfel incat sa nu fie sesizata. 

Aceste dispozitive au devenit din ce in ce mai populare dupa anul 2008, atunci cand preturile au inceput sa scada semnificativ si au putut fi mult mai accesibile si publicului larg. Oricine isi doreste sa se simta ca James Bond si astfel camerele spion sunt foarte des folosite in ziua de azi. Aceasta este o consecinta a avantajelor promise de tehnologia memoriilor flash, care sunt usor de utilizat si pot avea memorii mari de cativa GB intr-un dispozitiv foarte mic.

O camera spion obisnuita isi primeste energia de la o bateria obisnuita si are un LED colorat de mici dimensiuni, care sa indice statusul operational, fiind controlat de butoane de pe suprafata sa. De asemenea, exista posibilitatea de a avea un slot pentru un card micro SD, care sa poata extinde capacitatea de inregistrare cu inca cateva ore. Pentru a downloada imaginile capturate, este nevoie ca dispozitivul sa se conecteze la portul USB al unui computer, unde inregistrarile se pot salva si urmari ulterior. 

Cu toate ca popularitatea acestor dispozitive este intr-o continua ascensiune, este important de stiut legile a numeroase state interzic utilizarea unor astfel de dispozitive in anumite conditii si este ilegala utilizarea imaginilor capturate cu o camera spion. Populatia are dreptul la intimate si este impotriva legii montarea unor camere spion in incaperi unde oamenii se asteapta la intimitate, precum toalete, camere de schimb sau vestiare.


1 comment:

  1. Ca astea de aici https://www.supermisto.ro/camere-spion/ in caz ca vrea careva sa-si cumpere.

    ReplyDelete