Monday, February 27, 2017

In mod sigur cauti deja oferte pentru un sejur in Larnaca


Larnaca reprezinta cel mai vechi oras din Cipru, dar si unul dintre cele mai vechi din lume, fiind ticsit la tot pasul cu diferite muzee, monumente si galerii de arta, unde turistii pot explora cultura. Orasul este linistit, insa propune si cateva locuri pentru vizitatorii aflati in cautarea distractiei, astfel ca reprezinta o destinatie ideala care indeplineste preferintele tuturor oaspetilor. In plus, exista o multime de oferte sejur in Larnaca accesibile la preturi foarte bune, in timp ce zborul direct din cateva orase ale Romaniei reprezinta un avantaj important.



Biserica Sf. Lazar

Aceasta a fost ridicata pe locul unde se afla mormantul Sf. Lazar, cunoscut pentru faptul ca a fost readus la viata de Iisus. Ramasitele acestuia au fost descoperite de catre imparatul Leo al VI-lea si le-a transferat la Constatinopol, de unde, insa, in urma invaziei otomane, au fost pierdute. In schimb, ca o recompensa pentru aceasta regiune, imparatul Leo a ridicat o biserica in cinstea sfantului, care astazi reprezinta unul dintre simbolurile din Larnaca.

Moscheea Sultan Tekke

Acest loc sfant pentru musulmani este localizat pe marginea lacului sarat si este bine cunoscut pentru linistea locului, departe de rigorile vietii cotidiene. Aceasta a fost ridicata pe locul unde se spune ca a murit matusa lui Mohammed dupa ce a cazut de pe un cal, fiind dedicata acesteia. In plus, se spune despre regiune ca este una in care numeroase boli pot fi vindecate, motiv pentru care moscheea este foarte populara in randul credinciosilor.



Lacul sarat

Cei interesati de oferte sejur in Larnaca au la dispozitie si lacul sarat pe care trebuie sa il exploreze, fiind o zona foarte placuta, atat in cursul iernii, cat si al verii. Atunci cand temperaturile sunt foarte ridicate, apa se evaporeaza, lasand in urma o crusta de sare groasa de 10 centimetri, fiind un peisaj cu adevarat unic.

No comments:

Post a Comment