Friday, August 12, 2016

CityBreak Amsterdam

City Break Amsterdam


Amsterdam este un oraş în care, mai devreme sau mai târziu, ajunge fiecare. Şi un City Break nu-i de-ajuns pentru câte atracţii oferă.
O bună cale de acces este avionul, pentru că peisajul olandez este captivant prin geometria riguroasă a canalelor, prin verdele ireal al câmpurilor, prin senzaţia de prospeţime de care are parte vizitatorul.
Aeroportul Schiphol este primul reper în care şi într-un City Break e bine să i se aloce timp. Pe de-o parte pentru fascinaţia călătorilor de pe întreg globul, ajunşi pentru o clipă în acest nod al zborurilor internaţionale, apoi pentru savoarea cumpărăturilor care se pot face în delicioase duty-free. Şi nu în cele din urmă pentru primul contact cu arta olandeză, în micul muzeu amenajat chiar în incinta aeroportului.
La Amsterdam poţi ajunge cu afaceri, fiind unul dintre cele mai mari centre de profil din întreaga lume. Poţi merge pentru cultură, în special pentru artă, aici fiind muzee dedicate unor titani precum Rembrandt sau Van Gogh, dar şi atâtor altor pictori flamanzi care au făcut şcoală.
Dar probabil că pentru multă lume Amsterdam este expresia libertăţii şi a bucuriei de a trăi viaţa. De a gusta din toate plăcerile ei.
Un City Break pentru nopţi de petrecere în multitudinea de baruri şi restaurante, cu specific divers precum diversitatea etnică a celor ce vieţuiesc aici. Şi e aproape obligatoriu de băut o bere Amstel pe malul râului cu acelaşi nume. Apoi este permisă şi degustarea unor arome mai speciale dintr-un cofee shop.
Cartierul Red Light este faimos în toată lumea şi poate fi o destinaţie în exclusivitate, pentru delectarea simţurilor, dar este şi un reper de prim rang într-o vizită la Amsterdam.
Multe peste suta de festivaluri care au loc anual aici oferă garantat câte un reper pe agenda unui City Break.
Desigur că toată lumea ştie şi de emblema olandeză a florilor, cu precădere laleaua.
Iar mai nou, cel puţin în optica societăţii româneşti, turistul ajuns la Amsterdam poate experimenta cât pofteşte şi într-un mod cu totul inedit, călătoria cu bicicleta. Este o experienţă unică aceea de a vedea munţi de biciclete în diverse puncte al oraşului.
Amsterdam este al doilea oraş în lume în care se merită să trăieşti.



No comments:

Post a Comment